15.09.2011 г.

Първи европейски шампионат по Карвинг

 В германския град Лайпциг е се проведе 1-вото Европейското първенство, което събра най-добрите артисти на тази по-скоро нова форма на кулинарното изкуство, готови да впечатлят съдиите със своите шедьоври от тикви, краставици и други зеленчуци и плодове.



Карвинг - това е изкуството на красивата храна. Води началото си от Азия, където древни майстори са се старали да направят храната по-привлекателна и апетитна като са издълбавали изящни форми в плодове и зеленчуци или са аранжирали всекидневната ни необходимост по начин, който да радва не само стомаха, но и очите. Някога традиция, която се е предавала само на жените, днес това изкуство е почитано и практикувано от домакини и любители-кулинари до майстор-готвачи по целия свят.


Снимки:AFP PHOTO / Jan Woitas
Източник: http://bigpicture.ru/








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Общо показвания